Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 26°C
Az Bulutlu

‘Müşebbek’ tatlısı ramazan ayının vazgeçilmezi oldu

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde, halka tatlı (müşebbek), lokma ve tulumba, ramazan ayında en çok tüketilen tatlılar oldu.

‘Müşebbek’ tatlısı ramazan ayının vazgeçilmezi oldu
23.05.2020
A+
A-

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde, halka tatlı (müşebbek), lokma ve tulumba, ramazan ayında en çok tüketilen tatlılar oldu.

Tatlı imalatçısı İsa ve Mehmet Ergök kardeşler, ramazan ayında en çok müşebbek tatlısının yanı sıra lokma ve tulumba tatlısının tüketildiğini söyledi. Gök kardeşler, tatlıların lezzetli ve ekonomik olduğunu belirterek, “Bir davete katılanlar ya da iftarda evine gidenler mutlaka yanlarında tatlı götürüyor. Hem lezzetli ve hem de ekonomik olduğu için fazla ilgi görüyor. Özellikle bu ayda daha fazla satılıyor” dedi.

Tatlının yapılışından söz eden kardeşler, şunları söyledi:

“Ramazan ayında şeker ihtiyacı arttığı için satışlarımızda arttı. Halka tatlısının yanında lokma, tulumba ve kabak tatlısı da tercih edilenler arasında. Diğer tatlılara göre ekonomik olan, tereyağı, un irmik, nişasta, şeker karşımı ile yapılan tatlılar sofraların vazgeçilmezleri arasındadır" diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.